real
time web analytics

Sixpack buikspieren / Blokjesbuik Trainen

Sixpack trainen
Sixpack trainen

Wil je een mooie sixpack / blokjes buikspieren ontwikkelen dan is het goed het volgende te weten.

Een sixpack wordt over het algemeen erg aantrekkelijk gevonden bij mannen.

Niet veel mannen hebben echter een sixpack, dit komt doordat je buikspieren niet zomaar zichtbaar worden. Als eerste is het belangrijk om te weten welke spieren / spiergroepen ervoor zorgen dat je een blokjesbuik of sickpack buik krijgt.

 • Rechte buikspieren
 • Schuine buikspieren
 • Bovenste buikspieren
 • Onderste / lage buikspieren

Per spiergroep kun je verschillende buikspieroefeningen doen die je onderverdeelt in setjes van 3 opgebouwd uit 12 tot 16 herhalingen.

Buikvet verbranden
Doe je veel buikspieroefeningen, maar heb je een klein buikje (buikvet) dan zijn je buikspieren al niet meer te zien.

Dat wil niet zeggen dat je geen buikspieren hebt of dat het trainen geen zin heeft gehad, maar je zult naast de buikspieroefening moeten werken aan het verbranden van buikvet.

Buikvet kun je het meest effectief verbranden door de volgende onderdelen met elkaar te combineren:

Hoe krijg ik het snelst een sixpack? (mijn ervaring)
Ik heb zelf het snelst resultaat weten te behalen door te trainen met kettlebells. Met een kettlebell workout train je, je buikspieren en doe je tegelijkertijd cardio fitness. Hierdoor verbrand je vet en ontwikkel je spieren tijdens 1 workout. Kettlebells zijn verkrijgbaar een verschillende gewichten waarmee je de intensiteit van je training kunt verzwaren. En als je al een tijdje met buikspieroefening bezig bent weet je dat je verzwaring van de oefeningen nodig hebt voor een duidelijke sixpack ;-).

Kijk hier voor meer informatie over kettlebells

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

6 gedachten over “Sixpack buikspieren / Blokjesbuik Trainen”

 1. Hallo,
  Ik ben zelf bezig met buikspieroefeningen en kwam deze site tegen.Overzichtelijk en duidelijk weergegeven hoe je buikspieren te trainen voor de gewenste resultaat.Hier vindt je de juiste info…bedankt.

  Beantwoorden
  • Ik denk dat cardio fintness bij lang niet iedereen voor stress zorgt ;-) En mocht het al voor stress zorgen dan verbrand je als nog veel meer calorieën door cardio dan je opslaat door stress.

   Beantwoorden
 2. het is technisch bewezen dat je sport/beweging langer volhoudt als je muziek luistert, dus al ik zelf m’n buikspieren train doe ik het altijd met muziek dus misschien ook wel een tip voor anderen: train met muziek

  Beantwoorden
 3. Ik zie dat de reacties relatief gedateerd zijn, toch hoop ik op een antwoord op mijn vraag. Ik ben ongeveer 183 cm en weeg 69 a 71 KG. Mijn vetpercentage is goed.

  Bijkomen is een utopie, op de kleine hoeveelheid massa. Toch heb ik ondanks dit geen sixpack zoals ik dat zou willen. Met name het onderste gedeelte, de zijkanten en op de heupen zit in verhouding iets meer vet.

  Ik eet gezond, drink geen frisdranken en warme dranken drink ik bovendien zonder suiker. Ik probeer zoveel mogelijk bij de bron te blijven met eten. Tot slot gebruik ik creatine. Zijn er tips die mij kunnen helpen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie