real
time web analytics

10 keer een kilo afvallen

Wil jij 10 kilo afvallen? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen kiezen voor het concrete doel om 10 kilo aan gewicht te verliezen. 10 kilo blijkt een heel mooi aantal te zijn, want het is duidelijk, concreet en ook nog eens haalbaar als je overgewicht hebt (weeg je nu slechts 60 kilo dan zal het uiteraard een hele opgave zijn om 50 kilo te gaan wegen, maar het is dan ook de vraag hoe gezond dat precies is). In dit artikel bespreken we 10 manieren om een kilo af te vallen. Doe je ze alle tien? Dan ben je in no time 10 kilo aan gewicht kwijt.

Eet iedere avond koolhydraatarm

Koolhydraatarm eten en drinken zijn een belangrijke voorwaarde voor een gezonder leven en dus ook voor een gezonder gewicht. Koolhydraatarme gerechten, bijvoorbeeld op basis van vlees, kip en vis, kunnen dan ook een zeer belangrijk verschil maken.

Probeer eiwitrijke tussendoortjes

Heb je onder je werk of school last van een hongerig gevoel? Schroom dan niet om eiwitrijke tussendoortjes te nuttigen. Deze zitten vol met eiwitten en stillen je hongergevoel niet alleen, maar zorgen ook nog eens dat je niet aankomt. Eiwitten worden namelijk niet door je lichaam vastgehouden als vet.

Ga twee keer per week hardlopen

Hardlopen is een sport bij uitstek om je vet te verbranden. Met hardlopen bouw je ook nog eens veel conditie op. Daardoor verlies je de volgende keer nog sneller vet. Ook blijft het vet verbranden nadat je klaar bent met rennen.

Wandel een keer in de week

Een flinke (avond)wandeling in de week kan je ook helpen om 1 kilo te verbranden. Je moet dan wel een flinke wandeling maken of de wandeling opsplitsen in twee of drie keer. Probeer in ieder geval 10 kilometer te wandelen.

Probeer een keer in de week te gaan zwemmen

Ook zwemmen kan helpen om gewicht te verliezen. Waarom? Omdat je met zwemmen als sporten al je spieren gebruikt. Dat betekent niet alleen dat je tijdens het sporten vet verliest en verbrandt, maar ook nog eens op de momenten na het sporten. Je spieren hebben namelijk 48 uur de tijd nodig om te herstellen en zullen al die tijd vet verbranden.

Drink veel water

In drankjes zitten veel suikers die je onnodig dik maken. Wanneer je veel water drinkt, heb je veel minder trek in die suikers en drankjes. Je zal zien dat je met 1 tot 2 liter water per dag in een paar weken tijd zo een kilo vet verbrandt, puur en alleen omdat je suikers uit drank laat staan.

Eet een snee brood minder

Een koolhydraatarm dieet wil eigenlijk helemaal geen brood op tafel zien. Wanneer jij wel graag brood eet en geen koolhydraatarm dieet volgt, kun je wel ervaren wat brood doet door elke dag één snee brood minder te eten. Binnen een paar weken zal je op die manier een kilo verbranden. Vervang brood door een stuk fruit om geen honger te krijgen. Een handjevol noten en zaden (onbewerkt!) mag natuurlijk ook.

Krachttraining

Krachttraining is een sport bij uitstek om gewicht te verliezen. 1 kilo zal weinig blijken te zijn als je krachttraining serieus aanpakt en wekelijks in de sportschool te vinden bent. Houd er wel rekening mee dat je dan spieren gaat kweken en dat spieren in het algemeen zwaarder zijn dan vetmassa. Je kan dus zwaarder worden en toch in vetmassa afvallen.

Fietsen

Net als lopen en hardlopen is fietsen een sport waarbij je veel beweegt. Elke dag een stukje fietsen zal je echt helpen in een tot twee weken 1 kilo te verbranden.

Buikspieroefeningen

Als je nu te dik bent, lijkt het ondenkbaar om buikspieren te trainen. Buikvet verdwijnt als laatste. Maar de inspanning die het oplevert verbrandt wel veel vetmassa die je niet direct ziet verdwijnen. Doe deze oefeningen dagelijks en met dat je vet verbrand wordt, zit daar een platte, strakke buik of misschien wel een sixpack!

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

Plaats een reactie