real
time web analytics

Hoe krijg ik een sixpack?

Ben je al lang bezig met het proberen van het krijgen van een sixpack, zonder resultaat? Het is iets waar velen mee zitten. Een sixpack is dan ook geen makkelijke klus. Voor een gespierde lichaam met een sixpack is veel moeite en geduld nodig. Verder komt het eigenlijk neer op twee dingen: sporten en een laag vetpercentage. Wat komt daarbij allemaal kijken en hoe zorg je ervoor dat je een sixpack krijgt? Dit wordt in deze blog bespreken, dus lees vooral verder!

Sporten

Allereerst is het van belang dat je voldoende sport. Het uitvoeren van buikspieroefeningen zorgt ervoor dat je je buikspieren traint. Je buikspieren werken als elke andere spiergroep: je kunt ze alleen groeien door ze regelmatig te trainen.

Goede oefeningen voor je buikspieren zijn sit-ups, crunches, de ‘plank en de ‘Superman’. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer oefeningen. Het fijne aan de meest oefeningen voor je buikspieren is dat je geen apparatuur nodig hebt. De meeste oefeningen doe je met je lichaamsgewicht! 

Sportsupplementen

Voor mensen die aan fitness doen worden sportsupplementen vaak aangeraden. Als je dus veel aan sport/fitness doet, is het verstandig om voor sportvoeding en sportsupplementen te kiezen. Bezoek muscleconcepts.nl voor meer informatie over gezonde sportvoeding en sportsupplementen.

Laag vetpercentage

Uiteindelijk is het van groot belang dat je laag zit in je vetpercentage. Alleen dan is het mogelijk om echt een duidelijke sixpack te zien. Het is dus niet gebruikelijk om in je bulk een sixpack te verwachten. Eet niet veel meer dan je dagelijkse behoefte (eet zeker ook te weinig!) en eet zo gezond mogelijk. Daarover lees je hieronder meer.

Gezonde voeding

Het belangrijkste voor een laag vetpercentage is dat je gezond eet. Een laag vetpercentage betekent overigens niet dat je geen vet moet consumeren. Je hebt vetten namelijk gewoon nodig, vooral omega 3 vetten.

Focus je vooral op het ontwijken van teveel koolhydraten. Als je veel koolhydraten eet, gaat je insuline niveau omhoog. Dat zorgt ervoor dat je lichaam vet minder snel als brandstof ziet, waardoor afvallen lastiger gaat. Hierdoor ga je je sixpack minder snel zien. Beperk dus jouw consumptie van koolhydraten!

Conclusie 

Een sixpack krijgen is niet eenvoudig. Je zult voldoende oefeningen moeten uitvoeren voor een lange periode en je vetpercentage misschien moeten verlagen. Bij mannen wordt een sixpack meestal pas bij een vetpercentage van 10 procent gezien. Verder is geduld belangrijk: een sixpack ontwikkel je niet binnen een dag of week!

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

Plaats een reactie