real
time web analytics

Afvallen door wandelen

Afvallen door wandelen
Afvallen door wandelen

Om gewicht te verliezen is het belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Om voldoende te bewegen hoef je niet direct intensief te gaan sporten om af te vallen. Sporten waarvoor slechts een beperkte inspanning geleverd hoeft te worden kunnen zeer efficiënt zijn. Een goed voorbeeld hiervan hiervan is wandelen.

Je lichaam gebruikt koolhydraten en vetten als brandstof tijdens het bewegen en sporten. Bij intensief bewegen verbruikt het lichaam voornamelijk koolhydraten terwijl vetten voornamelijk verbrand worden op het moment dat je lichaam een niet te hoge inspanning levert.

Wandelen of hardlopen om af te vallen?

Uit onderzoek is gebleken dat er weinig verschil zit tussen de hoeveelheid vetten die je verbrand als je 5 kilometer hardlopen of wandelen. Het grote verschil is echter dat hardlopen sneller gaat dan wandelen. Hierdoor heb je als je gaat hardlopen ook eerder 5 kilometer afgelegd dan wanneer je gaat wandelen. Waar je op moet letten als je gaat hardlopen om af te vallen is de intensiteit. Ga je namelijk op een te hoog tempo hardlopen dan ga je weer meer koolhydraten verbranden in plaats van vetten. Wil je weten hoe je kunt afvallen door hardlopen lees dan het volgende artikel: Afvallen door hardlopen

Wat zijn de voordelen van wandelen?

Wandelen kun je altijd en overal doen en geeft je een moment binnen de dag om tot rust te komen. Daarnaast is wandelen, in vergelijking met veel andere activiteiten, vaak eenvoudig te verwerken binnen je huidige levensstijl. Je hebt er geen fitness abonnement, sportkleding of apparatuur voor nodig. Wandelen kan bovendien ook erg leuk zijn als je het samen met vrienden of vriendinnen gaat doen.

Afslanken door wandelen: het resultaat

Door regelmatig te gaan wandelen kun je al snel 150 calorieën verbranden per half uur. Om maximaal resultaat te behalen is het belangrijk om vol te houden. Zorg er daarom ook voor dat het wandelen leuk blijft door bijvoorbeeld veel te variëren, kies iedere keer een andere route, of kies voor een andere start locatie. Op het werk kun je bijvoorbeeld ook in de pauze een stuk gaan lopen met collega’s. Zo verbrand je vet op een effectieve en leuke manier.

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

Plaats een reactie