real
time web analytics

Bicycle Exercise – Sixpack buikspieroefeningen

De meeste effectieve buikspieroefeningen beginnen volgens onderzoek met de bicycle (luchtfietsen), deze oefening focust zich vooral op de rectus abdominis (oftewel het ‘sixpack’ gedeelte) en de obliquus (binnenste schuine buikspieren).

Uitvoering

Ga plat op de grond liggen met je onderrug tegen de grond gedrukt. Houd je handen naast je hoofd. Breng je knieën omhoog in een hoek van 45 graden en begin langzaam te luchtfietsen. Breng je linkerelleboog naar je rechterknie en dan je rechterelleboog naar je linkerknie. Blijf in balans en haal rustig adem tijdens de oefening.

 1. Ga op de vloer liggen en je handen naast je hoofd brengen.
 2. Breng je knieën richting borstkas en til je schouders van de grond zonder je nek naar voren te trekken.
 3. Strek je linkerbeen en draai tegelijkertijd je bovenlichaam naar rechts waardoor je linkerelleboog richting rechterknie gaat.
 4. Wissel van kant, dus de rechterelleboog richting linkerknie.
 5. Blijf van richting veranderen in een ‘luchtfiets’ beweging gedurende 1 t/m 3 sets van 12 t/m 16 herhalingen.

Materiaal / benodigdheden:

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

8 gedachten over “Bicycle Exercise – Sixpack buikspieroefeningen”

  • Hey Jamie,

   Het is belangrijk een aantal zaken van elkaar te scheiden.

   1. Door het uitvoeren van de bovenstaande buikspieroefening maak je buikspieren sterker.

   2. Het verbranden van buikvet kun je het beste doen door buikspieroefeningen te combineren met gezonden voeding en sport. (waarbij je niet alleen je spieren sterker maakt, maak ook minder calorieën binnenkrijgt door voeding en meer calorieën verbrand door bewegen)

   Beantwoorden
 1. Het bovenstaande klopt inderdaad. Veel mensen denken dat ze een platte buik krijgen alleen door het uitvoeren van buikspieroefeningen, maar dat is niet waar. Het geheim is een goede combinatie van voeding, duur sport en krachttraining.

  Beantwoorden
 2. Gezond en gevarieerd eten is vaak de juiste combinatie van voeding. En gelukkig is dat geen geheim meer :) Verder zijn elke dag oefeningen een aanrader, zodat je lichaam in een hogere versnelling gaat.

  Beantwoorden

Plaats een reactie