real
time web analytics

Cardio fitness met intervallen

Cardio fitness
Cardio fitness

Je wilt graag gewicht verliezen?

Op een verantwoorde manier je lichaam trainen helpt om gewicht te verliezen en in vorm te blijven. Natuurlijk wil je graag snel gewicht verliezen, maar dat bereik je niet door langdurig een cardio oefening uit te voeren. Het is beter om drie tot vier korte oefeningen te doen in plaats van één lange oefening van 30-40 minuten. Met de kortere oefeningen verbrand je meer lichaamsvet.

Een uitgebreid onderzoek aan de Universiteit van Pittsburgh (Pennsylvania, Verenigde Staten) toonde aan dat een groep vrouwen die uitsluitend 40 minuten durende cardio oefeningen deden, minder gewicht verloren dan een groep vrouwen die vier aparte oefeningen van tien minuten uitvoerden. De vrouwen zijn gedurende enkele maanden gevolgd. Uit het onderzoek bleek dat interval cardiofitness een hoge mate van vetverbranding tot resultaat had.

Cardio fitness met intervallen

Een ander onderzoek, uitgevoerd aan de Universiteit in Tokyo, leverde min of meer dezelfde resultaten op. Tijdens dit onderzoek trainden mensen urenlang. Eén groep nam tussendoor consequent een pauze van 20 minuten. Het bleek dat bij deze mensen de pauze zorgde voor 20% meer vetverbranding. Om efficiënt vet te verbranden is een maximale hartslag blijkbaar niet nodig: bij cardiofitness, met gebruik van intervallen, wordt ‘slechts’ 60-70% van de maximale hartslag benut. Door beweging stijgt de lichaamstemperatuur en pompt het hart het vet sneller weg. Bijkomstige voordelen zijn het verhogen van de longcapaciteit en het versterken van de hartspier. Een gezonder leven dus!

Tips om je oefeningen efficiënter uit te voeren:

  • Doe korte cardio oefeningen in plaats van één lange oefening
  • Sport samen met een vriend/vriendin om de motivatie niet te snel te verliezen
  • Vraag je instructeur om advies bij je bewegingsprogramma
  • Stel je doelen vast voor de lange termijn; verstandig afvallen gaat nu eenmaal niet snel

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

Plaats een reactie