real
time web analytics

Afvallen met Shakes en Zuivel

Afvallen met Shakes en Zuivel
Afvallen met Shakes en Zuivel

Eet en drink zuivel voor betere resultaten

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van zuivel goed past in een dieet om af te vallen. In een van de onderzoeken werd een aantal vrouwen gevolgd in hun pogingen gewicht te verliezen. Zij kregen elke dag 3 tot 4 porties magere zuivel aangeboden. Het bleek dat deze groep vrouwen meer vet en meer calorieën verbrandden dan de groep die geen extra zuivel kreeg.

Toen alle resultaten uit dit onderzoek bekend waren, was de conclusie dat je door meer zuivel te gebruiken zeker 10 pond per jaar kunt afvallen. Het enige dat je daarvoor moet doen is 3 tot 4 keer per dag zuivel eten. Uiteraard alleen magere producten. Maar je kunt volop variëren met zuivel: melk, kaas, yoghurt, drinkyoghurt of kwark. Neem de zuivel wel in kleine porties verspreid over de hele dag.

Welke invloed zuivel precies heeft op gewichtsverlies is nog niet helemaal helder. Wetenschappers denken dat het te maken heeft met calcium. Waarschijnlijk zorgt calcium ervoor dat je meer vet via je darmen kunt afvoeren. Hoe dan ook: met zuivel kun je meer en sneller afvallen!

Lekker tips om meer zuivel te eten:

 1. Zorg voor voldoende variatie. Combineer ook met bijvoorbeeld cruesli of muesli.
 2. Maak met yoghurt gezonde shakes door het met fruit te mixen
 3. Magere smeerkaas op een cracker is een super verantwoorde snack!
 4. Maak een frisse tzatziki bij je gegrilde vlees of vis in plaats van een ander (vet) sausje

Lees ook hoe je met gezonde smoothies verantwoord kunt afvallen.

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

3 gedachten over “Afvallen met Shakes en Zuivel”

 1. Hallo

  Ik zou op een verantwoorde manier willen afvallen maar is afvallen met shakes dan wel de manier om dit te doen. Het is de bedoeling van afvallen dat de kilo’s ook daadwerkelijk weg blijven en met shakes hoop ik ook dat het zo is

  Beantwoorden
  • Hallo Gast,

   Een terechte vraag.

   Wil je blijvend afvallen dan is het belangrijk om je levensstijl aan te passen. Je hebt er namelijk niets aan als je alleen tijdelijk afvalt.

   Shakes zijn een lekker en prima alternatief voor ongezonde voedingings gewoontes.

   Dus maak je shakes onderdeel van je dagelijkse patroon dan zal het verschil dat je merkt blijvend zijn.

   Beantwoorden
 2. “Melk is goed voor elk” is het gezegde. Het enzym lactase, dat nodig is om lactose (melksuiker) af te breken, wordt maar tot ons derde jaar in voldoende mate aangemaakt. Het (gedeeltelijk) ontbreken van het enzym lactase zal bij grote consumptie van melkproducten tot problemen leiden. Veel mensen zijn lactose intolerant zonder het te weten.

  Het drinken van melk wordt steeds vaker in verband gebracht met klachten als: migraine, huidproblemen, astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, chronische verhoudheden, allergieën en artritis. Veel mensen zijn alergisch voor melk en verdragen geen melkproducten zonder het te weten.

  Hoe kom je dan aan je calcium? Neem veel groene bladgroenten zoals spinazie, postelein en een maak groene smoothies met appel. Eet meer vis. Vis is niet alleen gezond vanwege de goede vetten. Het bevat in het algemeen 2 keer meer calcium dan vlees.

  Beantwoorden

Plaats een reactie