real
time web analytics

Afvallen door Hardlopen

Hardlopen / joggen kan een zeer effectieve cardio workout zijn om vetten te verbranden en daardoor af te vallen. Voordat je gaat hardlopen is het goed om eerst stil te staan bij het doel dat je voor ogen hebt en de conditie die je hebt op het moment dat je begint. Stel je jezelf veel te hogen doelen, denk bij voorbeeld aan de afstand die je wilt gaan hardlopen, dan is de kans groot dan je al snel gedemotiveerd raakt. Wees daarom realistisch en bouw zowel de afstand als de tijd die u hardloopt rustig op.

Afvallen Door Hardlopen
Afvallen Door Hardlopen

Hardloopschema

Bent u een beginner en doet u weinig aan sport? Bouw dan langzaam u trainingsschema op. Begin bijvoorbeeld met 5 minuten hardlopen afgewisseld met 10 minuten wandelen, zodat u het langer kunt uithouden. Tijdens het wandelen kunt u even op adem komen en u lichaam blijft vetten verbranden.

Daarnaast is het belangrijk de totale duur van uw workout langzaam op te bouwen. Gaat u gelijk 1,5 uur hardlopen zonder training dan is de kans groot dat u vervolgens de rest van de week niet meer kunt sporten door de spierpijn. Bouw daarom ook langzaam de duur van uw training op.

Voor de bovenstaande punten is het belangrijk dat u naar uw lichaam luistert. Er zijn geen strikte regels die voor iedereen gelden als het om hardlopen gaat. Deze verschillen namelijk per persoon en veranderen ook weer naarmate u een betere conditie krijgt.

Hardloopkleding en Schoenen

De juiste schoenen zijn erg belangrijk bij hardlopen, omdat u voeten belast worden. Gaat u hardlopen koop dan ook schoenen die hier speciaal voor gemaakt zijn. Goede hardloopschoenen geven ondersteuning aan de voet, zijn gemaakt van licht materiaal en zorgen voor voldoende demping.

Hardloopkleding moet vooral lekker zitten en de mogelijkheid bieden om lucht door te laten. Door het hardlopen verliest u veel vocht en met name in de winter is het belangrijk dat uw kleding lucht doorlaat.

Tips:

 • Maak gebruik van het trainingsschema van Erik Penders, zodat je snel resultaat ziet.

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

11 gedachten over “Afvallen door Hardlopen”

 1. Ik ben sinds een maand begonnen met hardlopen en ik weeg nu ongeveer 110 kilo. Daarnaast let ik ook erg goed op mijn voeding.

  Ik ben al redelijk wat kilootjes kwijtgeraakt alleen ik krijg op het moment last van mijn enkels en mijn knieën. Is het voor mij goed om bijvoorbeeld op het strand te gaan hardlopen (ik woon dicht bij Scheveningen), is dat een goed alternatief om mijn knieën minder te belasten?

  Johannes

  Beantwoorden
  • @Johannes, omdat je aangeeft zowel last te hebben van je knieën raad ik je aan in plaats van hardlopen, te gaan wandelen of fietsen. Deze sporten zijn namelijk veel minder belastend voor je rug knieën en gewrichten.

   Beantwoorden
   • Heel erg bedankt voor de tip! Ik ben inmiddels al begonnen met wandelen. Tot nu toe gaat dit erg goed. Ik ga het langzaam verder opbouwen, zodat is steeds grotere afstanden kan afleggen.

    Bedankt, mvg.

    Johannes

    Beantwoorden
 2. Hardlopen is inderdaad een goede manier om calorieën te verbranden en om aan je conditie te werken.

  Ik heb echter wel gelezen dat veel mensen na het hardlopen veel gaan eten omdat ze het gevoel hebben dat ze weer energie moeten opbouwen ,

  Het is zeer belangrijk dat als je gaat hardlopen om te afvallen dat je ook je voeding aanpast en bijvoorbeeld meer volkoren producten gaat eten maar ook groente en fruit en de calorierijke producten een beetje laat staan want er zijn veel mensen die ondanks het hardlopen toch aankomen omdat ze geen wijziging in hun voeding aanbrengen

  Voor de rest een erg goed artikel en ik denk dat veel mensen er baat bij hebben dit te lezen.

  Mvg,

  Beantwoorden
  • @Anoniem, dat klopt. Het is inderdaad belangrijk dat je een goede balans weet te vinden tussen de calorieën die je binnenkrijgt door gezonde voeding en de calorieën die je verbruikt tijdens het hardlopen.

   Beantwoorden
  • Hey Willem,
   Zodra je merkt dat je trainingsschema niet meer uitdagend is kun je zowel de duur als de afstand gaan opbouwen.

   Hierbij moet je ook weer kijken naar wat goed voelt voor je lichaam.

   Succes!

   Beantwoorden
 3. Ik ben al een tijdje bezig met hardlopen en ik merk dat ik al veel ben afgevallen. Vooral vlak voor de zomer was ik goed bezig! Nu ben ik weer begonnen met een voedingsschema er bij.. Ik ben in no-time weer op mijn niveau van voor de zomer!

  Beantwoorden
 4. In het begin ging het wel zwaar, maar nu ik een paar maanden verder ben ik al een aantal kilo’s afgevallen en daarnaast voel ik me een stuk beter. Ik heb meer energie gekregen sinds ik aan het hardlopen ben begonnen. Mijn advies begin heel rustig en bouw het langzaam op.

  Beantwoorden
 5. Eindelijk gevonden waar ik naar op zoek was. Ik weeg 88 kilo en zou met hardlopen/ joggen beginnen. ook las ik van andere dat je moet oppassen met blessures. Mijn werk doe ik al loopend ik ben postbezorgster, je loopt hier ook in een tempo die ik steeds opvoer. nu zou ik willen beginnen inderdaad met 5 min joggen en dan wandelen, is dit wel verantwoord????

  Beantwoorden
  • Hey Diana, Goed dat je wil gaan beginnen met hardlopen. I.v.m. je werk is het inderdaad belangrijk dat je geen blessures oploopt.

   Mijn advies hierin is begin rustig en luister goed naar je lichaam. Begin anders eerst met 3 minuten hardlopen en 6 min. rust. Herhaal dit 2 tot 3 keer (afhankelijk van hoe makkelijk het gaat).

   Probeer dit vervolgens 2x per week te doen en kijk na 2 week hoe je het beste je schema kunt uitbreiden.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.. en ik hoor graag van je hoe het gaat.

   Groetjes Inge

   Beantwoorden

Plaats een reactie