real
time web analytics

Eiwitdieet en spieren trainen

Heb jij net de stap gezet naar een eiwitdieet en ben je van plan strakker in je lichaam te komen zitten? Wil jij strakkere spieren in je buik of in je kont? Dan is een eiwitdieet ideaal. Een goed eiwitdieet helpt je namelijk spieren te trainen in je kont, je buik, je armen en je benen. De spieren worden daar groter door en kunnen nog meer aan. Een eiwitdieet is vaak een sportersdieet. Sporters die tot doel hebben om droog te trainen, grotere spieren te krijgen of aan bodybuilding doen, maken volop gebruik van eiwitten.

Waar haal je eiwitten vandaan?

In een eiwitdieet gaat het erom dat je zoveel mogelijk eiwitten eet. Je voorkomt daarmee de inname van teveel koolhydraten. Koolhydraten hebben de neiging om je eerder dik te maken, omdat er veel energie wordt opgeslagen als vet. De meeste energie uit koolhydraten wordt namelijk niet gebruikt. Bij eiwitten is dat anders. Eiwitrijke voeding bevat veel energie, maar doseert die. Je krijgt de energie uit eiwitten dus beetje bij beetje toegediend. De meeste eiwitten haal je uit voeding als kip en vis. Veel sporters nuttigen dit vlak voor het sporten, maar ook erna. Je kunt kip en vis gerechten makkelijk bereiden en bewaren. Intensieve sporters hebben vaak een voorraadje in de vriezer.

Ook vlees bevat veel eiwitten. Noten en zaden idem dito. Net als groenten en fruit. Je hoeft je eiwitten dus niet uit allerlei ingewikkelde producten te halen. De supermarkt biedt meer dan genoeg mogelijkheden.

Droogtrainen, bodybuilding en grotere spieren

Zoals gezegd wordt een eiwitdieet door veel sporters gebruikt. Dat heeft te maken met het idee dat eiwitten je snel aan spieren helpen. Spiermassa wordt sneller hersteld en groeit ook makkelijker als er eiwitten bij komen kijken. Mensen die tot doel hebben om droog te trainen (zij willen geen vet meer op hun lichaam hebben, maar wel heel veel spieren), mensen die aan bodybuilding doen (grotere spieren die voor een mooier lichaam zorgen) en mensen die gewoon grotere spieren willen (armen, benen, borst en buik vooral) maken gebruik van eiwitten. Zij weten dat deze eiwitten heel goed helpen bij het trainen, energie geven én helpen om af te rekenen met vet en meer plek in te ruimen voor spiermassa.

Eiwitten in shakes

Voeding bevat eiwitten, maar wanneer je een echte bom aan eiwitten wil nuttigen moet je op zoek gaan naar bijvoorbeeld shakes. Die kun je maken op basis van eiwitpoeder, maar je kunt ook gewoon shakes kopen. In eiwitshakes zitten veel proteïnen. Je drinkt als het ware je eiwitten. De meningen over het gebruik van shakes verschillen. Sommigen vinden het te chemisch en niet natuurlijk, anderen gebruiken het als aanvulling op hun toch al strenge eiwitdieet.

Wat je ook kiest: shakes zijn makkelijk en snel en kunnen effectief zijn, maar het aanmeten van een gezond en eiwitrijk eetpatroon zal op de langere termijn meer doen. Je raakt er dan namelijk meer aan gewend en gaat het als gewoonte zien.

Combineer een stevige portie sporten en het trainen van doelgerichte spiergroepen (waaronder dus billen, buik en benen) met een dieet op basis van meer eiwitten. Je zal merken dat je spieren op die manier sneller groeien, maar ook je uithoudingsvermogen toeneemt.

Kortingen: kortingscodebodyenfit.nl

De beste tips om die ultieme strakke buik te krijgen

Klaar om de buik van je dromen te krijgen? Glenn heeft een methode ontwikkeld om die super strakke en platte buik te krijgen.

Bekijk aandachtig de volgende pagina en krijg jouw perfecte buik:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Bekijken >>

Plaats een reactie